ایزو ۲۷۰۰۱ (استاندارد مدیریت امنیت اطلاعات)
ایزو ۲۷۰۰۱ استانداردی است که به سازمانها در مدیریت امنیت اطلاعات کمک میکند. گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ مجموعهای از الزامات و معیارهای ارزیابی را برای کنترل امنیت اطلاعات در یک مجموعه ارائه میکند. اخذ ایزو ۲۷۰۰۱ (صدور ایزو ۲۷۰۰۱) امنیت اطلاعات را تحت کنترل مستقیم مدیریت سیستم قرار میدهد و راهکارهایی برای کنترل دسترسیها، پشتیبانگیری از دادهها و سازماندهی آنها پیشنهاد میکند.
آنچه در این مطلب میخوانید:
ایزو ۲۷۰۰۱ چیست؟
ISO 27001:2022 استانداردی برای مدیریت امنیت اطلاعات است. سازمانها باید نشان دهند که برای حفظ امنیت اطلاعات و مدیریت دادهها میتوان به آنها اعتماد کرد. ایزو ۲۷۰۰۱ تنها استانداردی است که مشخصات سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) را تعیین میکند. صدور ایزو ۲۷۰۰۱ به ذینفعان و مشتریان نشان میدهد که مجموعه شما قادر به شناسایی خطرات و انجام به موقع اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از امنیت اطلاعات است.
برای مشاوره رایگان با تلفن های ۳۳۴۴۷۷۶۵-۰۲۳ و ۳۳۴۴۷۷۶۶-۰۲۳ تماس بگیرید.
گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ چیست؟
ایزو ۲۷۰۰۱ یک گواهینامه بینالمللی است که برای مدیریت خطرات مربوط به امنیت اطلاعات به رسمیت شناخته میشود. پیادهسازی یک سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) کارآمد به سازمانها کمک میکند تا خطرات امنیتی را شناسایی کنند و اقدامات لازم را برای محافظت از اطلاعات انجام بدهند.
صدور ایزو ۲۷۰۰۱ راهکارهایی برای محرمانه، یکپارچه و در دسترس نگه داشتن دادههای ذخیره شده ارائه میکند. اگر سازمانها نتوانند این دادهها را ایمن و برای مراجعههای ضروری در دسترس نگه دارند، در معرض ضرر و زیان مالی، آسیب به اعتبار مجموعه، جریمههای احتمالی و یا پیگرد قانونی قرار میگیرند.
آخرین ورژن ایزو ۲۷۰۰۱
استاندارد بینالمللی ISO 27001 در سال ۲۰۰۵ توسط سازمان بینالمللی استاندارد (ISO) بهمنظور حفاظت از امنیت اطلاعات تهیه و تدوین شد. پس از آن در سال ۲۰۱۳ سازمان بینالمللی استاندارد (ISO) نسخه بهروزرسانی شده استاندارد ۲۷۰۰۱ را برای مدیریت امنیت اطلاعات معرفی کرد. ISO 27001:2013 یکی از محبوبترین استانداردهای امنیت اطلاعات در جهان بود و شرکتهای بسیاری برای کسب اطمینان از استحکام سیستم مدیریت امنیت اطلاعات خود درخواست گواهی ISO 27001 را داشتند.
جدیدترین نسخه این استاندارد (۲۷۰۰۱:۲۰۲۲) در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۲، پس از اعمال مجموعهای از تجدیدنظرها منتشر شد. این نسخه تمرکز بیشتری روی انتخاب بهترین شیوهها برای مدیریت خطرات امنیت اطلاعات دارد.
الزامات ایزو ۲۷۰۰۱
پیادهسازی الزامات ISO 27001 به سازمانها در محرمانه، صادقانه و در دسترس نگهداشتن اطلاعات مهم برای مراجعههای بعدی کمک میکند. در ادامه با تعدادی از الزامات مهم این استاندارد آشنا میشویم:
- رهبری و تعهد
- برنامهریزی برای مدیریت ریسک
- تخصیص منابع در کنار گرفتن ایزو ۲۷۰۰۱
- ارزیابیهای منظم و کنترلهای عملیاتی
- ارزیابی عملکرد
- طرح بهبود و اصلاح برای عدم انطباق
مراحل اخذ ایزو ۲۷۰۰۱
شرکتهای مختلف، صرفنظر از بزرگی و کوچکی یا زمینه فعالیتشان، میتوانند اقدام به اخذ گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ کنند. مراحل اخذ ایزو ۲۷۰۰۱ و پیادهسازی الزامات شامل موارد زیر است:
- آموزش الزامات استاندارد ۲۷۰۰۱
- مستندسازی و پیادهسازی الزامات ۲۷۰۰۱
- ممیزی اقدامات انجام شده
- صدور گواهینامه از مراجع صدور معتبر
مزایای دریافت ISO 27001 چیست؟
مدیریت اطلاعات یکی از مهمترین تواناییهای هر شرکت است. سازمانها با گرفتن ایزو ۲۷۰۰۱ حجم وسیعی از دادههای شخصی یا حساس را که باید در همیشه در دسترس و همچنین ایمن باقی بمانند، در سیستمهای مربوطه کنترل و ذخیره میکنند. اخذ این گواهینامه مزایای دیگری نیز برای سازمانها دارد. در ادامه با تعدادی از این مزیتها آشنا میشویم:
- جلب اعتماد مشتریها و ذینفعان
- افزایش آگاهی کارکنان از اهمیت امنیت اطلاعات
- کاهش خطرات امنیتی و اطلاعاتی (از دست دادن دادهها، سرقت، فساد و غیره)
- بهبود عملکرد و در نتیجه کاهش هزینهها
- ایجاد مزیت رقابتی
- بهبود کارایی سازمانی
- رعایت الزامات قانونی
- یکپارچهسازی ساده با دیگر استانداردهای سیستم مدیریت مانند ISO 9001، ISO 14001 و ISO 45001
ایزو ۲۷۰۰۱ برای چه کسبوکارهایی مناسب است؟
کسبوکارهای مختلف، صرفنظر از بزرگی و کوچکی یا زمینه فعالیتشان، میتوانند اقدام به اخذ ایزو ۲۷۰۰۱ کنند. گرفتن ایزو ۲۷۰۰۱ یک پیشنهاد عالی برای سازمانهایی است که دنبال راهی برای محرمانه، صادقانه و در دسترس نگهداشتن اطلاعات مهم و به حداقل رساندن ریسکهای اطلاعاتی هستند.
در حال حاضر اغلب شرکتهای فعال در زمینههای فناوری اطلاعات، بیمه، مخابرات، خردهفروشی و حملونقل و همچنین نهادهای دولتی اقدام به اخذ و پیادهسازی ISO 27001 میکنند. اگرچه استاندارد ISO 27001 رویههایی خاص برای محافظت از امنیت اطلاعات پیشنهاد میکند، اما باید توجه داشت در حالت کلی رعایت صد درصدی این رویهها برای انطباق با استاندارد ضروری نیست؛ چون هر سازمان هنگام توسعه ISMS، الزامات خاص خود را دارد و طبیعتا همه رویهها برای یک سازمان مناسب نیستند.
سازگاری استاندارد ۲۷۰۰۱ با سری استانداردهای IMS
گرفتن ایزو ۲۷۰۰۱ نشان میدهد شرکت شما متعهد به انجام اقدامات لازم برای حفاظت از امنیت اطلاعات است. این گواهینامه با سایر استانداردهای سیستمهای مدیریتی مانند گواهینامه ایزو ۹۰۰۱، گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ و گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱ (پکیج IMS) سازگار است.
گواهینامه IMS (سیستم مدیریت یکپارچه) سه سیستم مدیریت کیفیت، مدیریت محیطزیست و مدیریت بهداشت و ایمنی شغلی را در یک سیستم مدیریت واحد، جامع و هماهنگ ترکیب میکند. اخذ گواهینامه IMS در کنار گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱، با یکپارچهسازی منابع، اطلاعات و فرایندها، بازده کلی سیستم را افزایش میدهد و باعث صرفهجویی در زمان و هزینه میشود.
جمعبندی
سازمانهایی که امنیت داده و حریم خصوصی مشتری را جدی میگیرند، نسبت به سایر کسبوکارها قابلاعتمادتر هستند و فرصتهای تجاری متنوعتری به دست میآورند. صدور ایزو ۲۷۰۰۱ از شما در برابر ضرر و زیان مالی، آسیب به اعتبار مجموعه، جریمههای احتمالی و یا پیگرد قانونی محافظت میکند و به سهامداران و مشتریان نشان میدهد که شما متعهد به محرمانه، یکپارچه و در دسترس نگه داشتن دادههای حساس و مهم هستید.
از کجا گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۱ بگیریم؟
اولین نکتهای که برای دریافت گواهینامه انواع استانداردها باید به آن توجه داشته باشید این است که گواهینامهای معتبر است که از مراجع صدور تحت اعتبار IAF یا ASCB صادر شود. پیش از عقد قرارداد و دریافت گواهینامه حتما بررسی کنید که نام مرجع صدور در لیست منتشر شده در سایت نهادهای نامبرده قابل مشاهده باشد؛ در غیر این صورت گواهی فاقد اعتبار خواهد بود.
دومین نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که برای دریافت خدمات مشاوره یا صدور باید به دفتری مراجعه کنید که دارای پروانه و مجوز رسمی دولتی در آن حیطه باشد تا امکان پیگیری و استیفای حقوق در صورت بروز هر گونه مشکل برای شما محفوظ بماند.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و راهنمایی جهت دریافت گواهینامه ایزو معتبر میتوانید از خدمات مشاوره رایگان مجموعه EIQM CET از طریق تماس با ما بهره ببرید.
گواهینامههای ایزومشاهده همه
-
ایزو ۹۰۰۱ (استاندارد مدیریت کیفیت)
-
ایزو ۱۴۰۰۱ (استاندارد مدیریت زیست محیطی)
-
ایزو ۴۵۰۰۱ (استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی)
-
گواهینامه OHSAS 18001 (استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت حرفهای)
-
گواهینامه HSE (سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست)
-
گواهینامه IMS (ایزو ۹۰۰۱ – ایزو ۱۴۰۰۱ – ایزو ۴۵۰۰۱)
-
ایزو ۲۲۰۰۰ (استاندارد مدیریت ایمنی مواد غذایی)
-
گواهینامه HACCP (سیستم مدیریت ایمنی و مخاطرات صنایع غذایی)
-
گواهینامه GMP (روشهای خوب تولید)
-
ایزو ۱۰۰۰۴ (استاندارد رضایتمندی مشتریان)
مقالات ایزومشاهده همه
-
اخذ ایزو در یزد [+ مشاوره و پیادهسازی رایگان گواهینامه ایزو]
۲۹ مرداد ۱۴۰۳ -
اخذ ایزو در اصفهان [+ مشاوره و پیادهسازی رایگان گواهینامه ایزو]
۲۳ مرداد ۱۴۰۳ -
اخذ ایزو در مشهد [+ مشاوره و پیادهسازی رایگان گواهینامه ایزو]
۲۱ مرداد ۱۴۰۳ -
اخذ ایزو در تهران [+ مشاوره و پیادهسازی رایگان گواهینامه ایزو]
۱۶ مرداد ۱۴۰۳ -
الزامات ایزو ۴۵۰۰۱ (تشریح الزامات ISO 45001 به زبان ساده)
۹ مرداد ۱۴۰۳ -
مشاور مدیریت کیست؟ وظایف و مهارتهای یک مشاور مدیریت
۹ مرداد ۱۴۰۳ -
الزامات ایزو ۱۴۰۰۱ (تشریح الزاماتISO 14001 به زبان ساده)
۷ مرداد ۱۴۰۳ -
الزامات ایزو ۹۰۰۱ (آموزش سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر الزامات ایزو ۹۰۰۱)
۴ مرداد ۱۴۰۳ -
ایزو ۹۰۰۰ – سیستمهای مدیریت کیفیت
۱ مرداد ۱۴۰۳ -
گواهینامه ایزو برای سازمانهای دولتی
۲۹ تیر ۱۴۰۳