پیکسـی!

قالب چند منظوره پیکسی، یکی از بهترین و بی نظیرترین قالب های وردپرسی است که تاکنون منتشر شده است، با قالب پیکسی دیگر نگران حال و هوای سایتتان نباشید!

تلفــن: 09120000000

ایزو ۲۷۰۰۵ – استاندارد مدیریت ریسک امنیت اطلاعات

ایزو ۲۷۰۰۵ – استاندارد مدیریت ریسک امنیت اطلاعات

ایزو 27005
ایزو ۲۷۰۰۵

ایزو ۲۷۰۰۵ (استاندارد مدیریت ریسک امنیت اطلاعات) یک استاندارد بین‌المللی است که نحوه انجام ارزیابی ریسک امنیت اطلاعات را مطابق با الزامات ایزو ۲۷۰۰۱ شرح می‌دهد.  این استاندارد دستورالعمل‌هایی در مورد شناسایی، تجزیه‌وتحلیل، ارزیابی، درمان و نظارت بر خطرات امنیت اطلاعات ارائه می‌دهد و از دستورالعمل‌های ایزو ۳۱۰۰۰ پشتیبانی می‌کند. این استاندارد برای همه سازمان‌ها، صرف‌نظر از اندازه یا بخش قابل‌اجرا است و برای کمک به اجرای رضایت‌بخش امنیت اطلاعات بر اساس رویکرد مدیریت ریسک طراحی شده است.

eiqm baner333
contact eiqm

ایزو ۲۷۰۰۵ چیست؟

ایزو ۲۷۰۰۵ یک استاندارد بین‌المللی ضروری در زمینه مدیریت ریسک فناوری اطلاعات است و می‌تواند برای سازمان‌هایی که به دنبال برآوردن الزامات ISO/IEC 27001 در مورد مدیریت ریسک هستند مفید باشد. سازمان‌هایی که قصد دارند از دارایی‌های اطلاعاتی خود محافظت کنند، حملات و جرایم سایبری را پیش‌بینی کنند و به اهداف امنیت اطلاعات دست یابند از این استاندارد استفاده می‌کنند. سازمان‌ها با ایجاد فرایند مدیریت ریسک بر اساس ISO/IEC 27005، اثربخشی ISMS خود را افزایش می‌دهند، خطرات امنیت اطلاعات را برطرف می‌کنند و شیوه‌های مناسب مدیریت ریسک امنیت اطلاعات را ایجاد می‌کنند.

در صورتی که سوالی دارید؟ با کارشناسان ما تماس بگیرید.
برای مشاوره رایگان با تلفن های ۳۳۴۴۷۷۶۵-۰۲۳ و ۳۳۴۴۷۷۶۶-۰۲۳ تماس بگیرید.

مدیریت ریسک امنیت اطلاعات چیست؟

مدیریت ریسک امنیت اطلاعات جزءلاینفک مدیریت امنیت اطلاعات است. فرایند تجزیه‌وتحلیل آنچه ممکن است اتفاق بیفتد و پیامدهای آن را تعریف می‌کند؛  همچنین به سازمان‌ها کمک می‌کند تعیین کنند در چه زمانی، چه کاری باید انجام دهند تا ریسک را تا حد قابل‌قبولی کاهش دهند. مدیریت ریسک امنیت اطلاعات باید یک فرایند مستمر باشد که به موارد زیر کمک می‌کند:

  • شناسایی و ارزیابی ریسک‎ها
  • درک احتمال ریسک و عواقب آن برای کسب‌وکار
  • ایجاد ترتیب اولویت برای درمان خطر
  • مشارکت ذی‌نفعان در تصمیمات مدیریت ریسک
  • اثربخشی نظارت بر درمان خطر
  • آگاهی کارکنان از خطرات و اقدامات انجام شده برای کاهش آن‌ها

اهمیت ایزو ۲۷۰۰۵

ISO/IEC 27005 به متخصصان امنیت اطلاعات کمک می‌کند تا با ایجاد یک فرایند مدیریت ریسک جامع، ریسک‌های امنیت اطلاعات را به طور مؤثر مدیریت کنند. دستورالعمل‌های این استاندارد کمک می‌کند تا شایستگی‌های لازم را برای شناسایی، تجزیه‌وتحلیل، ارزیابی و درمان خطرات مختلف امنیت اطلاعات به دست آورند.

گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۵ ثابت می‌کند که دانش و مهارت‌های لازم برای اطمینان از اینکه دارایی‌های اطلاعاتی به‌درستی محافظت می‌شوند را دارند. علاوه بر این نشان می‌دهد که فرد می‌تواند یک فرایند مدیریت ریسک امنیت اطلاعات را ایجاد کند که متناسب با شرایط سازمان باشد.

مزایای گواهینامه ایزو ۲۷۰۰۵

گواهینامه ISO/IEC 27005 نشان می‌دهد که شما شایستگی‌های لازم برای موارد زیر را دارید:

  • مفاهیم و اصول مدیریت ریسک بر اساس ISO/IEC 27005 را استفاده کنید
  • ریسک‌های امنیت اطلاعات را بر اساس بهترین شیوه‌ها مدیریت کنید
  • یک فرایند مدیریت ریسک امنیت اطلاعات بر اساس دستورالعمل‌های ایزو ۲۷۰۰۵ ایجاد کنید
  • فرایند مدیریت ریسک امنیت اطلاعات را با ISMS هماهنگ کنید
  • از روند بهبود مستمر فرایندهای مدیریت ریسک امنیت اطلاعات و ISMS حمایت کنید
  • مدیریت ریسک را در فعالیت‌های سازمان و وظایف کارکنان ادغام کنید

فرایند مدیریت ریسک ISO 27005

ایزو ۲۷۰۰۵ هیچ روش مدیریت ریسک خاصی را مشخص نمی‌کند، اما مستلزم فرایند مدیریت ریسک اطلاعات مستمر بر اساس شش جزء کلیدی است: ایجاد زمینه، ارزیابی ریسک، درمان خطر، پذیرش ریسک، تبادل اطلاعات و نظارت و بررسی ریسک. این ۶ جزء کلیدی فرایند مدیریت ریسک را در ادامه بررسی می‌کنیم:

ایجاد زمینه

زمینه مدیریت ریسک معیارهایی را برای چگونگی شناسایی ریسک‌ها، مسئولیت مالکیت در قبال ارزیابی و کنترل ریسک، یکپارچگی و دردسترس‌بودن اطلاعات و نحوه محاسبه تأثیرات ریسک تعیین می‌کند.

ارزیابی ریسک

بسیاری از سازمان‌ها فرایند ارزیابی ریسک مبتنی بر دارایی را انتخاب می‌کنند که شامل پنج مرحله کلیدی است:

  1. جمع‌آوری دارایی‌های اطلاعاتی
  2. شناسایی تهدیدات و آسیب‌پذیری‌های قابل‌اعمال برای هر دارایی
  3. تخمین احتمال وقوع ریسک و تأثیرات آن بر اساس معیارهای ریسک
  4. ارزیابی هر ریسک در برابر سطوح از پیش تعیین شده قابل‌قبول
  5. اولویت‌بندی ریسک‌هایی که باید به آن‌ها رسیدگی شود

درمان خطر

چهار راه برای درمان خطر وجود دارد:

  1. با ازبین‌بردن کامل خطر، از آن جلوگیری کنید
  2. نوع آسیب ریسک را با اعمال کنترل‌های امنیتی تغییر دهید
  3. خسارات ریسک را از طریق بیمه کاهش دهید
  4. اگر ریسک در محدوده معیارهای پذیرش ریسک قرار می‌گرفت آن را بپذیرید

پذیرش ریسک

سازمان‌ها باید معیارهای خود را برای پذیرش ریسک را به‌گونه‌ای تعیین کنند که سیاست‌ها، اهداف و منافع سهام‌داران موجود را در نظر بگیرد. این معیارها در سازمان‌های مختلف منتاسب با اهداف و نیازهای آن‌ها تعریف می‌شوند.

تبادل اطلاعات

ارتباط مؤثر برای فرایند مدیریت ریسک امنیت اطلاعات بسیار مهم است. تبادل اطلاعات تضمین می‌کند که کسانی که مسئول اجرای مدیریت ریسک هستند، مبنای تصمیم‌گیری‌ها و چرایی اقدامات خاص را درک می‌کنند. به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات در مورد ریسک توافق بین تصمیم‌گیرندگان و سایر سهام‌داران در مورد نحوه مدیریت ریسک را نیز آسان می‌کند.

نظارت و بررسی ریسک

ریسک‌ها ثابت نیستند و می‌توانند به طور ناگهانی تغییر کنند؛ بنابراین برای شناسایی سریع تغییرات و کنترل داشتن روی تغییرات غیرقابل‌پیش‌بینی، باید به طور مستمر بر ریسک‌های نظارت شود.

اهمیت ایزو 27005

ایزو ۲۷۰۰۵ برای چه کسانی مناسب است؟

الزامات استاندارد ISO 27005  توسط کارکنان موقعیت‌های شغلی موارد از جمله موارد زیر موردتوجه قرار خواهد گرفت:

  • مدیران فناوری اطلاعات و کسانی که ISMS را برای سازمان خود پیاده‌سازی می‌کنند
  • مشاورانی که ISMSها را توسعه می‌دهند و نگهداری می‌کنند
  • حسابرسان اصلی که مایل‌اند درک عمیق‌تری از نحوه پرداختن به ریسک در ISMS داشته باشند
  • کسانی که انتظار یافتن تکنیک‌ها و روش‌هایی برای مدیریت ریسک را دارند
  • افرادی علاقه‌مند که به دنبال کسب دانش در مورد فرایندهای اصلی مدیریت ریسک امنیت اطلاعات هستند

دوره آموزشی ایزو  27005

اگر مسئول پیاده‌سازی و نگهداری یک ISMS مطابق با الزامات ISO 27001 هستید و می‌خواهید مهارت‌های مدیریت ریسک عملی خود را توسعه دهید، دوره آموزشی معتبر مدیریت ریسک امنیت اطلاعات یک نقطه شروع عالی است. آشنایی با ایزو ۲۷۰۰۵ شما را قادر می‌سازد تا مفاهیم اساسی مدیریت ریسک امنیت اطلاعات را با استفاده از الزامات استاندارد به‌عنوان چارچوب مرجع درک کنید. با شرکت در دوره آموزشی معرفی ISO/IEC 27005، اهمیت مدیریت ریسک امنیت اطلاعات و مزایایی که کسب‌وکارها، جامعه و دولت‌ها می‌توانند به دست آورند را درک خواهید کرد. با شرکت در این دوره‌ها مهارت‌هایی کسب می‌کنید که شامل موارد زیر است:

  • اطلاعاتی جامع چیز درباره استاندارد مدیریت ریسک اطلاعات
  • فرایندهای ارزیابی ریسک امنیت اطلاعات کلیدی
  • مهارت‌ و دانش موردنیاز برای اجرای برنامه مدیریت ریسک اطلاعات
  • نحوه برقراری ارتباط، نظارت و بررسی فعالیت‌های مدیریت ریسک

جمع‌بندی

ایزو ۲۷۰۰۵ برای پشتیبانی از اجرای رضایت‌بخش امنیت اطلاعات بر اساس رویکرد مدیریت ریسک طراحی شده است. هدف این استاندارد کمک به شرکت شما در راه‌اندازی ISMS (سیستم مدیریت امنیت اطلاعات) نیز است. ISMS مستلزم ایجاد فرایندها و سیاست‌های امنیت سایبری است و درعین‌حال به طور مداوم مدیریت ریسک را بهبود می‌بخشد و عوامل انسانی و فنی را در طول فرایند در نظر می‌گیرد.

به‌طورکلی آموزش کارکنان به‌منظور توسعه مهارت‌های مرتبط با مدیریت ریسک امنیت اطلاعات مؤثر موردنیاز است. افرادی که در دوره‌های آموزشی ISO 27005 آموزش ببینند از نظر تئوری قادر به شناسایی، تجزیه‌وتحلیل، اندازه‌گیری و درمان خطرات هستند.

از کجا گواهینامه ایزو بگیریم؟

اولین نکته‌ای که برای دریافت گواهینامه انواع استانداردها باید به آن توجه داشته باشید این است که گواهینامه‌ای معتبر است که از مراجع صدور تحت اعتبار IAF  یا ASCB  صادر شود. پیش از عقد قرارداد و دریافت گواهینامه حتما بررسی کنید که نام مرجع صدور در لیست منتشر شده در سایت نهادهای نام‌برده قابل مشاهده باشد؛ در غیر این صورت گواهی فاقد اعتبار خواهد بود.

دومین نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که برای دریافت خدمات مشاوره یا صدور باید به دفتری مراجعه کنید که دارای پروانه و مجوز رسمی دولتی در آن حیطه باشد تا امکان پیگیری و استیفای حقوق در صورت بروز هر گونه مشکل برای شما محفوظ بماند.

در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و راهنمایی جهت دریافت گواهینامه ایزو معتبر می‌توانید از خدمات مشاوره رایگان مجموعه EIQM CET از طریق تماس با ما بهره ببرید.


مشاوره رایگان
شما می‌توانید با تکمیل فرم زیر، قبل از سفارش گواهینامه ایزو، از مشاوره رایگان کارشناسان EIQM استفاده نمایید.